Hozzávalók:

Elkészítés:
Először is én úgy szoktam kezdeni, hogy mindent megházmook,
felszeletelek, hogy amikor odáig jutunk csak egyszerüen „dobigáljuk” bele a
lábasba a hozzávalókat.
A szalonnát és a hagymát felkockázom, a krumplit
meghámozom, kerek szeletekre vágom, a kolbászt is és nagyjából kész is vagyunk
az előkészületekkel.
Fogjuk a kockára vágott szalonnát és odatesszük egy lábasba
és kisütjük az zsírját, azaz addig hagyjuk a lábasban pirulni míg szép piros
lesz és sok zsír lesz körülötte.
Amikor ez meg van akkor, beletesszük a hagymát puhára és
üvegesre pirítjuk a szalonna zsírjában amikor már ez is meg van akkor én
beleszoktam tenni a kolbászt azt is sütöm egy darabig, hogy annak is süljön ki
a zsírja.
Majd, ha jól kisült mindennek a zsírja beleteszem a karikára szeletelt burgonyát (krumplit, pityókát).
Feltöltöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefödöm és hagyom kb másfél órát főni, egészen addig főzzük míg sűrű lesz a leve, a krumpli egy kicsit össze fog törni nem maradnak meg ilyen szép karikába, de ki fő belőle a keményítő ami besűríti a tokányunkat. Amikor már jó sűrű és megfőtt benne minden nem marad más mint a tálalás.
Jó étvágyat kívánok melléje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése