2011. november 14., hétfő

Hagymás Rostélyos

A vasárnapi ebéd kerül most feltételre ami, megint egy olyan étel, hogy nem kell sok minden hozzá csak időt kell rá áldozni, és ha rászánjuk azt az időt akkor nagyon finom ételt kapunk.

Hozzávalók:
500 gr. sertés comb persze csont nélküli (olyat keressünk amit ki lehet klopfolni) vagy akár ugyan ennyi fehér karaj, hagyma, só, bors, pirospaprika, babérlevél

Elkészítés:
 A sertés combunkat próbáljuk meg egyenletes szeletekre vágni, amit az elkészítés előtt ki fogunk klopfolni.
 Veszünk 2 jó nagy fej hagymát, mivel ez az étel nagyon sok hagymát igényel ezért ne sajnáljuk belőle, minél több van benne annál finomabb lesz az ételünk.
A hagymákat apró kockákra vágjuk és én félre szoktam tenni egy kicsit ameddig a következő lépést el nem készítem.
Tehát a szeletekre vágott húst szépen kiklopfoljuk és ilyenkor nem szoktuk fűszerezni, mint amikor a pl rántott húst készítünk.
 Amikor kiklopfoltuk a húsokat akkor, veszünk egy kicsi olajat és egy edényt amibe szépen egymás után lerakjuk a húst és a hagymát.
Olajat töltünk az edény aljárt rászórunk némi apró kockára vágott hagymát teszünk rá egy sor húst, majd a húst fűszerezzük, sóval, borssal és pirospaprikával, aztán hagyma, hús és ismét fűszerek.
 A tetejére pedig tegyünk 2-3 babérlevet ettől lesz finom és jó íze a húsunknak. 
 Amikor ezzel megvagyunk akkor tegyük fel a tűzhelyre és egy kicsi melegítsük fel a hús és a hagyma fog egy kicsi levet engedni ezzel egy kicsit hagyjuk főni, de ne sokat.
 Aztán engedjük fel vízzel, többet is tehetünk annál mint ami ellepi mert mivel idő kell neki lehet még így is pótolni kell hozzá, ezzel már más dolgunk nincs csak fedjük le és fedő alatt főzzük puhára, miután el kezdett főni keverjük meg, hogy a szeletek ne maradjanak egymáson, hogy még hamarabb elkészüljön, vigyázzunk arra hogy ne főjön el a víz nagyon róla mert hamar odaéghet. Miután a hús teljesen puha tálalható, én általában krumplipürét szoktam hozzá készíteni köretnek.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése