2012. február 17., péntek

Paradicsomos Borsófőzelék Tükörtojással

Ez egy gyors étel, amely kiváló vacsorára is akár, a lényeg az benne, hogy nagyon hamar elkészül, nem kell olvasztgatni és várni rá sokat. Kezdjünk hozzá.

Hozzávalók:
500 gr. fagyasztott borsó, hagyma, olaj, só, bors, pirospaprika, fokhagyma, liszt, tej, paradicsompüré (paszta), és víz.

Elkészítés:
Vegyünk egy nagyobb fej vagy két kisebb hagymát, vágjuk fel apró kockákra, majd egy kicsi olajon dinszteljük meg, miután már egy kicsit üveges lett tegyünk rá egy kis pirospaprikát. De míg a hagyma sül az olajban, addig egy kis hideg vízben mossuk meg a fagyott borsót ennél jobban nem kell felolvasztani, szépen lassan kienged majd főzés közben. Tehát a pirospaprika után öntsük bele az edénybe a borsót és engedjük fel kicsivel több vízzel mint ami ellepi. Hagyjuk főni, sózzuk illetve borsozzuk meg, néha keverjük meg és ellenőrizzük, hogy nem-e puhult meg a borsó, ha nagyon elfőtt a víz akkor pótoljuk, ha megfőtt akkor vegyünk 1-2 cikk fokhagymát törjük vagy vágjuk össze és tegyük a borsóba. Vegyünk egy kisebb edényt, tegyünk bele kb 2 evőkanál lisztet, melyet egy kicsi tejjel csomómentesre keverünk, kb. palacsinta tészta sűrűségűre, majd tegyünk bele egy evőkanálnyi paradicsompürét, kavarjuk csomómentesre, és kavargatás mellett öntsük rá a borsóra, kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni. amikor már úgy látjuk, hogy elég sűrű, akkor tegyük félre és süssünk hozzá tükörtojást.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése