2011. november 13., vasárnap

Lerben sült csirkecomb

Úgy kezdeném, hogyha arról van szó hogy csirkét kell csinálni, akkor nagyon hamar arra a döntésre szoktam jutni, hogy akkor legyen csirkecomb az pedig legyen lerben kisütve, alias grill csirke.
Nálam ez így készül:

Hozzávalók: 2 személyre
2 drb csirkecomb ha lehet akkor egyben legyen
fokhagyma, hagyma, só, bors, pirospaprika, olaj

Elkészítés:

Legelsőre tisztítsuk meg jól alaposan a csirkecombjainkat, ha sok kövér van rajta attól szabadítsuk meg, és alaposan mossuk meg. Ezután vegyünk legalább 3 gerezd fokhagymát amit vágjunk csíkokra, fogjunk egy jó hegyes kést és szúrjuk bele a combba igyekezzünk kicsi lyukakat készíteni abba pedig nyomkodjuk bele a csíkokra vágott fokhagymát, minél több helyre igyekezzünk fokhagymát dugdosni.

Miután ezzel elkészültünk tegyük félre egy kicsit a combokat, egy kisebb csészébe tegyük egy kávéskanál sót egy fél kávéskanál borsot, egy kávékanál paprikát és zúzzunk bele egy vagy 1-2 cikk fokhagymát, öntsük fel 3 evőkanál olajjal és kavarjuk jó alaposan össze, ez lesz az a pác amivel megkenjük a combokat.





Ezután fogjuk egy hőálló edényt az aljára tegyünk egy kicsi olajat, majd egy fej hagymát csíkokra vágva készítsünk egy ágyat a comboknak amibe be fogjuk fektetni őket, mivel meleg helyre fognak kerülni, illik ágyba tenni őket.
Ezután tegyük bele a combokat a páccal amit az előbb elkészítettünk jó bőven súroljuk be forgassuk, hogy mindenhol átjárják a fűszerek. fogjuk 3-4 gerezd fokhagymát és ne pucoljuk meg, hanem csak tegyük bele a hagyma mellé, nem kell megijjedni nem lesz sok a fokhagymából, csak éppen annyi amennyi kell, hogy ízletes legyen.
A combok mellé töltsünk kicsi vizet, majd takarjuk le alufóliával, a vízben fog szépen megpárolódni. Előmelegített sütőbe tesszük és kb 1 vagy 1,5 óráig sütjük.








Közben azért ne feledkezzünk meg róla, kb. fél óra elteltével vegyük le az alufóliát és nézzük meg, hogy a hús kellőképpen átpuhult-e, ha igen akkor vegyük le róla, ha nem akkor azzal együtt tegyük vissza.

Amikor a hús kellőképpen puha akkor a fóliát eltávolítjuk és az alatta lévő lével jó bőven meg locsolgatjuk, majd visszatesszük, és ezt még vagy kétszer megismételjük, hogy a bőre finom és piros legyen.

Mikor már a bőre is szép piros akkor kivesszük és krumpli pürével tálaljuk, a alatta maradt szaft is isteni érdemes meglocsolni vele a pürénket, higgyék el nagyon finom.



Jó étvágyat kívánok melléje!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése